Menu

                                     Current Affairs Questions

current affairs for ibps, current affairs for sbi clerk exam, general awareness questions, current affairs june2013, general knowledge updates

Read these questions based on current affairs and general awareness useful for coming jobs exams- ibps po- ibps clerk- sbi clerk recruitment exams- ssc-staff selection commission- RPSC etc.


Question:-1
Who is the Nepali TV Anchor Made Guinness Record for longest talk show ?


Ans:- Rabi Lamichhane

Question 2-
Who is the present ICC Vice Chairman?

Ans:-Sunil Bharti Mittal

Question 3-
‌Name of the  3 year old girl had been unveiled as the youngest new member of Mensa with a higher IQ than Stephen Hawking ?

Ans: Clever Alice Amos

Question 4-
What is the full form of “TAPI“ ?

Ans: Turkmenistan–Afghanistan –Pakistan–India

Question 5-
What is the full form of ‘ OECD ‘ ?

Ans: Organisation for Economic Co-operation and Development


Question 6-
What is the name of the most sophisticated fighter jet launched by the Iran?

Ans: Qaher F313 (Dominant F313)

Question 7-
What is the theme of 13th Delhi Sustainable Development Summit (DSDS)?

Ans- Ans: The Global Challenge of Resource Efficient Growth and Development

Question 8-
What is the name of the scheme launched by the UPA chairperson Sonia Gandhi for providing comprehensive care to children in India?

Ans: Rashtriya Bal Swasthya Karyakram


Question 9-
Which two countries have exchanged strip maps as part of the process of the implementation of the agreement signed to resolve land boundary issues between the two countries ?


Ans: India & Sri lanka

Question 10-
Who is the chief guest from India at Mauritius national day ?
Ans: Pranab Mukherjee

Do you Like this story..?

Get Free Email Updates Daily!

Follow us!

0 Give Feedback-Comment:

Post a Comment


Write your name And Email id also.
if You dont have gmail id use anonyms option . And write your name and email id

Free Home Delivery - No shipping Charges- Buy Books Online

Loading...
 
Top